Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διοργανώνει η Stereosis σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του παραρτήματος του Ε.Ο.Μ. Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, ώρα 17:0021:00 π.μ στην Stereosis – Ζευξιδος 3

Στις 18:00 θα δοθεί ενημερωτική ομιλία από την κα Ζαχαρούδη Δήμητρα – συνεργάτης του ‘Οράματος Ελπίδα”) με τίτλο «Δωρεά μυελού των οστών – Γνωρίζεις που και πώς ?».

Σας ενημερώνουμε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την COVID-19. Οι υποψήφιοι εθελοντές που θα παρευρεθούν στη δράση με φυσική παρουσία, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΜΚΑ και να φορούν μάσκα. 

Στόχος μας είναι να δώσουμε ελπίδα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξή σας στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος, καθώς οι πιθανότητες να βρεθεί ιστική ομοιότητα με κάποιο (μη συγγενή) ασθενή είναι εξαιρετικά χαμηλή (1:20.000 – 1:1.000.000) και για αυτό είναι σημαντική η εγγραφή μεγάλου αριθμού εθελοντών. 

Για να εγγραφεί κάποιος ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

  1. Να είναι 18-45 ετών, υγιής (δείτε εδώ τα ιατρικά κριτήρια για το “ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΤΗΣ”).
  2. Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
  3. Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας και καταχωρείται ανώνυμα (με κωδικό αριθμό) στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να γίνετε δότες:

–          Στα γραφεία του Συλλόγου Οράματος Ελπίδας, 9:00 -19:00, Δευτέρα με Παρασκευή, χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία, Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα

–          Στα γραφεία του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή», 10:00-15:00, Δευτέρα με Παρασκευή, Κτ. Προκλινικών Λειτουργιών, τμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιούπολη Ρίου, 26504, Πάτρα, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 997 510 & 2610 96 91 64).

–          Σε Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Εθελοντών Δοτών. Δείτε εδώ στα Συνεργαζόμενα Κέντρα με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας ή/και εδώ τα Συνεργαζόμενα Κέντρα με το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή»

–          Από το σπίτι σου, συμπληρώνοντας online μια από τις παρακάτω δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις: Αίτηση Οράματος Ελπίδας ή Αίτηση ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή

–          Σε χώρο εκδήλωσης του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας ή του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή»

 

Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Εκδήλωση για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Δώσε ελπίδα

Δώσε ζωή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.