Photo Book Presentation – Rainroom

ANNIE TSEVDOMARIA-Rainroom

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος της φίλης και φωτογράφου Άννης Τσεβδομαριά με τίτλο RAINROOM.
Παρασκευή 20 Μαΐου, 20:30
RAINROOM
Άννη Τσεβδομαριά, ( Αυτοέκδοση – Θεσσαλονίκη 2021)
Το Rainroom ξεκίνησε ως την προσωπική προσπάθεια της φωτογράφου να αποδομήσει την έννοια του εαυτού μέσω του θεσμού της οικογένειας, του πρώτου “χώρου” στον οποίο δομείται και πλάθεται η προσωπικότητα ενός ατόμου, αλλά και των σχέσεων που σχηματίζονται μέσα σε αυτήν αλλά και των σημαινόμενών τους.
Στόχος ήταν ο επαναπροσδιορισμός του εαυτού εκ νέου, έχοντας πρώτα αποβάλλει τον εξωσκελετό που αποκτάται από τους γονείς, και προσπαθώντας, ως συνέπεια της “απόρριψης” αυτού του εξωσκελετού και ολοκλήρωσης αυτής της φωτογραφικής σειράς, τη δόμηση ενός νέου.

Με την ολοκλήρωση αυτής της σειράς όμως, έρχεται η συνειδητοποίηση ότι αυτή η ιστορία δεν είναι αυτή της φωτογράφου, αλλά αυτή των γονιών της, δεν αφορά το δικό της παρόν και μέλλον αλλά ένα κομμάτι του παρελθόντος της, ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων, αναμνήσεων και καταγραφών καταστάσεων, συμβολισμών που μόνο συμβολισμοί δεν ήταν αλλά κομμάτι μιας πολύ έντονης και σκοτεινής πραγματικότητας.
Κάνοντας μια βόλτα στα δωμάτια και τους χώρους του σπιτιού, στο οποίο διαδραματίζονται οι περισσότερες εικόνες, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ακόμα και οι σκηνοθετημένες εικόνες είναι μία πραγματική στιγμή της ζωής των εμπλεκομένων, και ότι φαίνεται φανταστικό ή ονειρικό είναι η σκληρή πραγματικότητα μιας βαθιά προβληματικής σχέσης, χτισμένη ανάμεσα σε τοίχους σκοτεινών διαδρόμων.
 
Το βιβλίο συγκυριακά τυπώνεται ένα χρόνο μετά του οριστικού τέλους αυτής της σχέσης, όπου αμοιβαία το ένα σημασιοδοτεί το άλλο, και κάνουν αναγκαία την επικοινωνία του.
Οι εικόνες έχουν γίνει με τη χρήση πολλαπλών μέσων (αναλογικής, ψηφιακής μηχανής αλλά και βιντεοκάμερας), λόγω της ανάγκης της φωτογράφου για πειραματισμό. Όλες οι παραπάνω μηχανές, είναι μικρού μεγέθους σχεδόν compact, εξυπηρετώντας την ανάγκη της για “εύκολη εισχώρηση”.
 
PRINTING | KEDA PRESS
DESIGN/EDITED | CHRISTOS VATALACHOS
ANNIE TSEVDOMARIA
Self Publication
Limited Edition of 100 copies, Thessaloniki, June 2021
 
Η Άννη Τσεβδομαριά γεννήθηκε στην Καβάλα το 1991.
Διδάχθηκε την Τέχνη του Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου, ΑΠΘ, επιλέγοντας την κατεύθυνση Δ. Φωτογραφίας, και ταυτόχρονα Σύγχρονη Φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, “Εφαρμοσμένη- Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη”, και επέκτεινε τις γνώσεις της στις ψηφιακές μορφές τέχνης μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου Open Art, πάνω στις διαδραστικές μορφές τέχνης με τη χρήση Arduino. Αυτήν τη στιγμή ετοιμάζει την πρόταση του Διδακτορικού της, η οποία εστιάζει στη χρήση του Φωτογραφικού Αυτοπορτραίτου ως καλλιτεχνικού θεραπευτικού εργαλείου σε γυναίκες ηλικίας 18-45 με στόχο την βελτίωση της αυτοεικόνας.
Είσοδος Ελεύθερη – Free Entrance
*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.