Klavdia Balampanidou

-Youth Academy-  

Σε μια εποχή που οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone μπορεί να αποκαλείται «φωτογράφος», τα σεμινάρια φωτογραφίας της SSP είναι για νέους (12-16 ετών), με σκοπό να κατανοήσουν πλήρως την τεχνολογία της φωτογραφικής μηχανής τους και να τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν υπέροχες φωτογραφίες μέσα από τη προσωπική τους ματιά.

Οι μαθητές στα σεμινάρια φωτογραφίας συνεργάζονται με εκπαιδευτές του κλάδου και μαζί με τους συμμαθητές τους βρίσκουν νέους τρόπους να βλέπουν εικόνες ενώ μαθαίνουν μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών και καλλιτεχνικών προσεγγίσεων.

 

Πληροφοριες

Τμήματα Αρχάριων: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία φωτογραφίας για αυτά τα βασικά μαθήματα.

θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό. Χρήση κινητου Smartphone με κάμερα. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές Youth Academy να δανειστούν μια  φωτογραφική μηχανή SLR για τα μαθήματα σκοτεινού θαλάμου 

Χημικά για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών παρέχονται από την stereosis

Φωτογραφικά χαρτιά παρέχονται μόνο στην διαδικασία της εκμάθησης

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΥΡΠΙΛΗ

Ξεκίνησε τη φωτογραφία το 2005 στο εργαστήρι “Stereosis” και στην συνέχεια, σπούδασε στην “Ecole de Photographie de Paris” στην Γαλλία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως επίσημος φωτογράφος σε φεστιβάλ (μουσικά και κινηματογραφικά) στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και ως βοηθος ατζέντη φωτογράφων σε πρακτορείο στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φωτογραφίας Βερόλίνου (c/o Berlin), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και στην γκαλερί Host στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Έχει διδάξει φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων φωτογραφίας στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.artemispyrpilis.com/

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis.

Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά: 2310 250223 / Stereosis.

Ποιο είναι το τυπικό μέγεθος τάξης;

Το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 μαθητές.

Ποια είναι η προθεσμία εγγραφής;

Η εγγραφή γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Εφόσον ένα μάθημα είναι ανοιχτό, οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν στα μαθήματα μόλις γίνει διαθέσιμος ο κατάλογος μαθημάτων κάθε σεμιναρίου. Για να διασφαλίσετε την τοποθέτησή σας στην τάξη της επιλογής σας, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από την έγκαιρη εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τηλεφωνικά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβετε έκπτωση στα μαθήματα;

Τα μέλη του φωτογραφικό κέντρου stereosis απολαμβάνουν εκπτώσεις στα μαθήματα εκτός από πολλά άλλα αποκλειστικά προνόμια. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει πρόσθετες προσφορές σε ορισμένα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα μέλη. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος.

Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει μαθήματα για μαθητές γυμνασίου;

Ναι, προσφέρουμε μαθήματα μόνο για εφήβους. Το πρόγραμμα Youth Academy της stereosis προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια στους εφήβους να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στη φωτογραφία. Οι συναντήσεις κυμαίνονται από μαθήματα 4 εβδομάδων έως ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους

Τι είναι ένα portfolio;

Ένα portfolio αποτελείται από 10–15 εικόνες της δουλειάς σας (αποδεκτές ψηφιακές και έντυπες μορφές) που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το τρέχον επίπεδο φωτογραφικής σας ικανότητας. Αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν το φωτογραφικό κέντρο stereosis να καθορίσει ποια τάξη θα ταιριάζει καλύτερα.

Θα χρειαστεί να αγοράσω μια κάμερα για την τάξη μου;

Ναι, θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό κάμερας, Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές να δανειστούν αντί να αγοράσουν μια φωτογραφική μηχανή SLR για το Photo I. Αυτό επιτρέπει στον νέο μαθητή χρόνο και εμπειρία που απαιτείται για να λάβει την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Τι είναι οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επίπεδο επάρκειας ή τεχνικής ικανότητας που απαιτείται για τη συμμετοχή σε ένα μάθημα. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από το επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρονται και υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το είδος της εργασίας που πρέπει να γίνει στην τάξη.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Ελέγξτε τις πληροφορίες του μαθήματος στο διαδίκτυο και προσδιορίστε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το μάθημα. Εάν ναι, η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, στείλτε email στο info@stereosis.com, η τηλεφωνικά στο 2310 250223

Οδηγίες και Πολιτικές Ασφάλειας COVID-19

Δεν απαιτούνται ενημερωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19 για τα μέλη της κοινότητας Stereosis. Στον χώρο της stereosis απαιτείται η χρήση μάσκες κατά την τάξη και σε άλλους δημόσιους χώρους για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων, των μαθητών και των επισκεπτών. Ενθαρρύνουμε τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό να φορούν μάσκα KN95 ή/και KF94.

Ένας εγγενής κίνδυνος έκθεσης στον COVID-19 υπάρχει σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου υπάρχουν άνθρωποι. Εργαζόμαστε για να σας κρατήσουμε ασφαλείς και υγιείς, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα εκτεθείτε στον COVID-19 επισκεπτόμενοι το Φωτογραφικό κέντρο stereosis. Όσοι εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία το κάνουν με δική τους ευθύνη για τέτοια έκθεση.

Δεν αισθάνεσται καλά? Μείνετε σπίτι

Μην επισκέπτεστε τnν stereosis εάν έχετε πυρετό ή συμπτώματα COVID-19, έχετε βρεθεί θετικός στον COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες ή είχατε στενή επαφή με οποιονδήποτε έχει επιβεβαιωθεί ή υπάρχει υποψία ότι έχει COVID-19. Όλοι οι ταξιδιώτες, εγχώριοι και διεθνείς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν όλες τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις του CDC.

Φοράτε μάσκα ακόμα κι αν είστε εμβολιασμένοι

Δεν απαιτούνται εμβολιασμοί για καθηγητές, εθελοντές και φοιτητές προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως μαθήματα. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis απαιτεί τη χρήση μάσκες κατά την τάξη και σε άλλους δημόσιους χώρους, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων, των μαθητών και των επισκεπτών.

Εάν έχετε διαγνωστεί με COVID-19

Εάν, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του μαθήματος, διαγνωστεί με COVID-19, ενημερώστε μας ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πρωτόκολλα ανίχνευσης επαφών και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον μετριασμό της περαιτέρω έκθεσης.

Ακολούθησε οδηγίες

Παρακαλούμε να τηρείτε οποιαδήποτε προφορική επικοινωνία που δίνεται από καθηγητές τις stereosis

Για να ζητήσετε εξαίρεση από την πολιτική εμβολιασμού κατά του COVID-19, επικοινωνήστε μαζί μας τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος

Διαδικτυακά μαθήματα

Σημειώστε ότι η σχολή μπορεί να καταγράψει μία ή περισσότερες συνεδρίες του μαθήματος που θα παρακολουθήσετε μέσω του Zoom.
Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, εάν η συνεδρία καλύπτει λεπτομερείς τεχνικές διαδικασίες ή εάν η σχολή γνωρίζει ότι ένας ή περισσότεροι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρία.
Αυτό θα παράσχει σε όλους τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν την τάξη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά τη συνεδρία.
Τέτοιες εγγραφές δεν διατηρούνται μόνιμα, αλλά διαγράφονται από το σύστημα της stereosis εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίας.

Με την εγγραφή σας στην τάξη, συναινείτε σε τέτοιες ηχογραφήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την εγγραφή σας, συζητήστε τις επιλογές σας με τη σχολή. Οι ηχογραφήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για μονοήμερα εργαστήρια.

Με την εγγραφή μου σε ένα μάθημα, συμφωνώ με τα ακόλουθα:

Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή σε μαθήματα στα οποία παράγονται φωτογραφίες ή βίντεο από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis , εγώ, ο κάτωθι υπογεγραμμένος, χορηγώ στο «Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis» το αμετάκλητο και διαρκές δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, αναπαραγωγής και έκθεσης, όλων των, κινηματογραφικών ταινιών και ηχογραφήσεων ήχου μου, της φωνής μου, των δηλώσεών μου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου σε ή σε σχέση με τη δημοσιότητα και την εκμετάλλευση των φωτογραφιών ή των βίντεο σε οποιοδήποτε και σε όλα τα μέσα.

Δια του παρόντος απαλλάσσω την stereosis, τους διαδόχους, τους εκδοχείς και τους δικαιοδόχους της από οποιεσδήποτε αξιώσεις και απαιτήσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτήν τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, οποιωνδήποτε αξιώσεων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας, δυσφήμισης και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά ή/και περιουσιακά δικαιώματα.
Κατανοώ ότι η stereosis θα κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε διαφημιστικό, έντυπο ή διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιείται ή σε συνδυασμό με τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο.
Παραιτούμαι του δικαιώματός μου να επιθεωρήσω ή να εγκρίνω τις έτοιμες φωτογραφίες ή βίντεο ή οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό.

WANT MORE?

Εγγραφείτε στο newsletter για ενημερώσεις από το αγαπημένο σας φωτογραφικό κέντρο.