Παρουσίαση Φωτογραφικού Βιβλίου | PHOTO BOOK PRESENTATION

Athanasia_Papadopoulou

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Σας καλούμε στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος της φίλης και φωτογράφου Αθανασίας Παπαδοπούλου με τίτλο Hotels.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:00

Hotels

Αθανασία Παπαδοπούλου (Αυτοέκδοση, Θεσσαλονίκη 2019)

Η ενότητα Hotels είναι μια πολύ προσωπική καταγραφή της εφήμερης παραμονής σε ξενοδοχεία όπως εξελίχθηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει αυτοπορτρέτα, εσωτερικά χώρων σε κοντινά και μακρινά πλάνα, περιαστικά τοπία και εξοχές. Στις σύντομες διαμονές της σε δωμάτια απαλλαγμένα από τα αποτυπώματα του παρελθόντος, η Αθανασία Παπαδοπούλου διαπραγματεύεται το ζήτημα της ταυτότητας και του χρόνου. Στον μεταβατικό χώρο του ξενοδοχείου μπορεί να αναγνωρίσει και να ορίσει τον εαυτό, να ξαναδιαβάσει σε αυτόν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες σχέσεις και να βρει σημάδια του χρόνου και της διαδοχής. Με άλλα λόγια, αναζητά παλαιότερα ίχνη και ενσαρκώνει τον εαυτό της, σε μια προσπάθεια να τον δει όπως πραγματικά είναι.

Πρόκειται για το βλέμμα μιας γυναίκας που φαίνεται άλλοτε συνεπαρμένο, άλλοτε κατατονικό, και πάντως αποφασισμένο να κοιταχτεί στον καθρέφτη, απομονώνοντας τον θόρυβο των οικείων σχηματισμών. Ανάμεσα σε μισοφαγωμένα πιάτα και ξέστρωτα κρεβάτια, μάς προσφέρει μια δυνατή ματιά μιας δύσκολης εποχής και εστιάζει στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού με τα πιο απλά φωτογραφικά μέσα.

Οι εικόνες έχουν γίνει με τη χρήση αναλογικής μηχανής μεσαίου φορμά, συστατικό μιας γραφής που συνειδητά προτιμά τον φωτισμό του πραγματικού με τις ρωγμές του και όχι την παγερή αποτύπωσή του.

Λια Ναλμπαντίδου

Σας καλούμε στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος της φίλης και φωτογράφου

Αθανασίας Παπαδοπούλου με τίτλο Hotels.

CONCEPT / CURATION | Lia Nalbantidou / Studiotessera DESIGN | Loopo Studio
WORDS | Sila Zamani
TRANSLATION | Thalia Bisticas

PRINTING | G. Skordopoulos
© Athanasia Papadopoulou
Self-Publication

Edition of 500 copies Thessaloniki, November 2019 ISBN: 978 – 618-00-1625-3

Η Αθανασία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972.
Διδάχτηκε σύγχρονη φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο “Stereosis” (2004 -2006). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στον ελληνικό περιοδικό τύπο.

Είσοδος Ελεύθερη – Free Entrance

www.athanasiapapadopoulou.com

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form, electronic or mechanical, without prior permission in writing from the author photographer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.