-Social Documentary-

Street Photography: Curiosity, Instinct 
φωτοειδησεογραφία χρησιμοποιώντας φωτογραφίες για να πείτε ιστορίες και μάθετε στρατηγικές αφήγησης, δημοσιογραφίας και ντοκουμέντο.

Introduction to Social Documentary 
Μια εικόνα λέγεται ότι αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ένα φωτογραφικό project  που εξερευνά ένα κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό ή προσωπικό ζήτημα έχει τη δύναμη να αφηγηθεί μια ιστορία με μοναδικό, πειστικό και οπτικά συναρπαστικό τρόπο.

 • Φωτογραφία δρόμου / Social Documentary / φωτοειδησεογραφία
 • Ιστορική αναδρομή
 • Σύγχρονη φωτοειδησεογραφία
 • Προσέγγιση / Εξοπλισμός / Ηθική στην φωτοειδησεογραφία
 • Δουλεύοντας με Ειδησεογραφικά Πρακτορεία / Δημοσιογράφους
 • Επικαιρότητα / Θεματικές ιστορίες
 • Editing / Captions / αρχειοθέτηση
 • Παρουσίαση project

Το πρόγραμμα -Φωτογραφία  Ντοκουμέντο και Οπτική Δημοσιογραφίαεστιάζει ειδικά στις ερευνητικές δεξιότητες και τις τεχνικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν οι μαθητές στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της οπτικής αφήγησης. Οι εισηγητές και επισκέπτες φωτογράφοι, από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα σήμερα, συζητούν τις βέλτιστες πρακτικές, τις μεθοδολογίες και τα καινοτόμα μέσα ενημέρωσης, καθώς και πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα σπουδών δίνει έμφαση στις συζητήσεις και την κριτική σκέψη σε μια υποστηρικτική ατμόσφαιρα μάθησης. Οι συμμετέχοντες εξερευνούν την ιστορία της οπτικής δημοσιογραφίας για να αναπτύξουν νέες και απαιτητικές τεχνικές δεξιότητες στη φωτογραφία, να μάθουν στρατηγικές για δημοσίευση, και να δημιουργήσουν projects που εξετάζουν κοινωνικά / ανθρωποκεντρικά θέματα.

 

Πληροφοριες

Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία φωτογραφίας για αυτά τα βασικά μαθήματα φωτοειδησεογραφίας

θα χρειαστείτε την δική σας φωτογραφική μηχανή, και ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια.

 

 

Ο Άγγελος Ζυμάρας είναι επαγγελματίας φωτογράφος με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ως ειδικός στην αθλητική φωτογραφία.
Έχει καλύψει τα περισσότερα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα: Τέσσερις διοργανώσεις Ολυµπιακών Αγώνων, 11 Παγκόσµια Πρωταθλήµατα και 13 Πανευρωπαικά. Έχει εργαστεί ως διευθυντής φωτογραφικών υπηρεσιών σε Ολυµπιακούς Αγώνες, Παγκόσµια Πρωταθλήµατα, Πανευρωπαικά και Πανασιατικούς Αγώνες.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα και το 1986 πήγε στο Λονδίνο σπούδασε φωτογραφία στο RUTC Photography & Design και έζησε εκεί για δεκαπέντε χρόνια εκ των οποίων τέσσερα χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο δουλεύοντας ως φωτογράφος κοινωνικών θεμάτων για editorials.

Το 1999 ίδρυσε την Stereosis και το 2004 μαζί με τον Εμμανουήλ Παπαδόπουλο τον Κοσμά Παυλίδη και τον Πασχάλη Τσεϊνέ δημιούργησαν την Stereosis school of photography. 

Σήμερα είναι επικεφαλής φωτογράφος του πρακτορείου azsportsimages, και επίσης συνεργάζεται με Οργανωτικές Επιτροπές, ιδρύματα και ομοσπονδίες ως υπεύθυνος φωτογραφικών υπηρεσιών (Photo Manager).
Μέλος της της Εφορείας του Μουσείου  Φωτογραφίας του Μητροπολιτικού Οργανισμού Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης  ΜΟΜus 

Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης γεννήθηκε το 1986 στις Σέρρες. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας φωτορεπόρτερ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. 

Κατέγραψε θέματα που σχετίζονται με την ελληνική κρίση από το 2013 καθώς και το δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ το 2015. Την περίοδο 2015-2017 κατέγραψε τη διαδρομή χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανικών χωρών, καθώς και τη ζωή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Τον Αύγουστο του 2021 κάλυψε φωτογραφικά ένα μέρος από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αθήνα και την Εύβοια. 

Αυτή τη στιγμή είναι συν ιδρυτικό μέλος του συλλογικού ελληνικού φωτογραφικού πρακτορείου SOOC Images και συνεργάτης του Bloomberg News στη Βόρεια Ελλάδα, καλύπτοντας κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα με επίκεντρο την Ελλάδα, την Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. 

European winner in the World Press Photo 2022

Ο Δημήτρης Τοσίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη το 1986.
Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA-MPA) και ως stringer στην EPA και συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle και στο XINHUA.
Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα, πολιτισμό, αθλήματα/εξτρεμ σπορ και οπτική αφήγηση.

Σπούδασε στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών/Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. και στο UDK Berlin. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο τμήμα Επικοινωνίας Κινδύνων και Δημοσιογραφίας Κρίσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, όπως το Migration Media Award το 2017, το 2018 για το έργο του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια.
Για το έργο του «Διάβα», ένα φωτορεπορτάζ ντοκουμέντο στους εναπομείναντες νομάδες κτηνοτρόφους που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στην  Ήπειρο κέρδισε το βραβείο Athens Photo World 2021 

Ο Αλέξανδρος Αβραμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Από το 1997 εργάζεται ως φωτορεπόρτερ, καλύπτοντας πολλές από τις κορυφαίες έκτακτες ειδήσεις και ιστορίες για ελληνικά και διεθνή μέσα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Είναι συνεργάτης του Reuters από το 2012.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως The New York Times, El Pais, Liberation, Corriere della Sera, Der Spiegel, The Wall Street Journal, Newsweek, Καθημερινή, VICE.

Το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ ως μέλος της ομάδας φωτορεπόρτερ του Reuters που κάλυψε την Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

-Φωτογραφία Ντοκουμέντο και Οπτική Δημοσιογραφία

Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά: 2310 250223 / Stereosis η μέσω της φόρμας προεγγραφής

  Ποιο είναι το τυπικό μέγεθος τάξης;

  Το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 μαθητές.

  Ποια είναι η προθεσμία εγγραφής;

  Η εγγραφή γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Εφόσον ένα μάθημα είναι ανοιχτό, οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν στα μαθήματα μόλις γίνει διαθέσιμος ο κατάλογος μαθημάτων κάθε τετραμήνου. Για να διασφαλίσετε την τοποθέτησή σας στην τάξη της επιλογής σας, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από την έγκαιρη εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τηλεφωνικά.

  Υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβετε έκπτωση στα μαθήματα;

  Τα μέλη του φωτογραφικό κέντρου stereosis απολαμβάνουν εκπτώσεις στα μαθήματα εκτός από πολλά άλλα αποκλειστικά προνόμια. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει πρόσθετες προσφορές σε ορισμένα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα μέλη. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος.

  Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει μαθήματα για μαθητές γυμνασίου;

  Ναι, προσφέρουμε μαθήματα μόνο για εφήβους. Το πρόγραμμα Teen Academy της stereosis προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια στους εφήβους να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στη φωτογραφία. Οι συναντήσεις κυμαίνονται από μαθήματα 4 εβδομάδων έως ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους

  Τι είναι ένα portfolio;

  Ένα portfolio αποτελείται από 10–15 εικόνες της δουλειάς σας (αποδεκτές ψηφιακές και έντυπες μορφές) που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το τρέχον επίπεδο φωτογραφικής σας ικανότητας. Αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν το φωτογραφικό κέντρο stereosis να καθορίσει ποια τάξη θα ταιριάζει καλύτερα.

  Θα χρειαστεί να αγοράσω μια κάμερα για την τάξη μου;

  Ναι, θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό κάμερας, Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές να δανειστούν αντί να αγοράσουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR για το Photo I. Αυτό επιτρέπει στον νέο μαθητή χρόνο και εμπειρία που απαιτείται για να λάβει την καλύτερη απόφαση αγοράς.

  Τι είναι οι προϋποθέσεις

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επίπεδο επάρκειας ή τεχνικής ικανότητας που απαιτείται για τη συμμετοχή σε ένα μάθημα. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από το επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρονται και υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το είδος της εργασίας που πρέπει να γίνει στην τάξη.

  Πώς μπορώ να εγγραφώ;

  Ελέγξτε τις πληροφορίες του μαθήματος στο διαδίκτυο και προσδιορίστε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το μάθημα. Εάν ναι, η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, στείλτε email στο info@stereosis.com, η τηλεφωνικά στο 2310 250223

  Διαδικτυακά μαθήματα

  Σημειώστε ότι η σχολή μπορεί να καταγράψει μία ή περισσότερες συνεδρίες του μαθήματος που θα παρακολουθήσετε μέσω του Zoom.
  Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, εάν η συνεδρία καλύπτει λεπτομερείς τεχνικές διαδικασίες ή εάν η σχολή γνωρίζει ότι ένας ή περισσότεροι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρία.
  Αυτό θα παράσχει σε όλους τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν την τάξη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά τη συνεδρία.
  Τέτοιες εγγραφές δεν διατηρούνται μόνιμα, αλλά διαγράφονται από το σύστημα της stereosis εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίας.

  Με την εγγραφή σας στην τάξη, συναινείτε σε τέτοιες ηχογραφήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την εγγραφή σας, συζητήστε τις επιλογές σας με τη σχολή. Οι ηχογραφήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για μονοήμερα εργαστήρια.

  Με την εγγραφή μου σε ένα μάθημα, συμφωνώ με τα ακόλουθα:

  Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή σε μαθήματα στα οποία παράγονται φωτογραφίες ή βίντεο από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis , εγώ, ο κάτωθι υπογεγραμμένος, χορηγώ στο «Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis» το αμετάκλητο και διαρκές δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, αναπαραγωγής και έκθεσης, όλων των, κινηματογραφικών ταινιών και ηχογραφήσεων ήχου μου, της φωνής μου, των δηλώσεών μου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου σε ή σε σχέση με τη δημοσιότητα και την εκμετάλλευση των φωτογραφιών ή των βίντεο σε οποιοδήποτε και σε όλα τα μέσα.

  Δια του παρόντος απαλλάσσω την stereosis, τους διαδόχους, τους εκδοχείς και τους δικαιοδόχους της από οποιεσδήποτε αξιώσεις και απαιτήσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτήν τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, οποιωνδήποτε αξιώσεων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας, δυσφήμισης και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά ή/και περιουσιακά δικαιώματα.
  Κατανοώ ότι η stereosis θα κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε διαφημιστικό, έντυπο ή διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιείται ή σε συνδυασμό με τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο.
  Παραιτούμαι του δικαιώματός μου να επιθεωρήσω ή να εγκρίνω τις έτοιμες φωτογραφίες ή βίντεο ή οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό.

  WANT MORE?

  Εγγραφείτε στο newsletter για ενημερώσεις από το αγαπημένο σας φωτογραφικό κέντρο.