Issues in Contemporary Photography

Issues in Contemporary Photography (8 sessions)

Στόχος των συναντήσεων μας είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης που αφορά στην καλλιτεχνική χρήση της φωτογραφίας. Τα μαθηματά μας κινούνται πάνω σε δύο βασικούς άξονες: αφ’ ενός στην κατανόηση και ανάπτυξη ενός “αισθητικού αλφαβητάριου” με συστατικά όπως η προοπτική, το κάδρο, η οπτική γωνία κ.α. και αφετέρου στην αναζήτηση της προσωπικής μεθοδολογίας για την παραγωγή φωτογραφικού έργου.

Landscape and Portrait  (4 sessions) 

Το τοπίο και το πορτρέτο ως τα κεντρικά θέματα μιας φωτογραφίας είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η φωτογραφία. Μέσα από μια σύντομη ιστορία της προέλευσής τους μέχρι τις σύγχρονες πολυδιάστατες εκδηλώσεις τους θα εμβαθύνουμε με την ελπίδα να κατανοήσουμε την αντικειμενική και υποκειμενική φύση τους. Κατά καιρούς, η απλότητα τους μας στοιχειώνει, αλλά μπορούν επίσης να ενσωματώσουν την πολυπλοκότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο διαφοροποιητική και συγκριτική ματιά. Η ικανότητά τους να τα κατανοήσουν ως ξεχωριστές οντότητες θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος στην ουσιαστική ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

10 Contemporary photographers – Why are they important?  (3 sessions)

Πότε ένας φωτογράφος θεωρείται σημαντικός; Όταν μέσα από το έργο του έχει καινοτομήσει και/ή όταν έχει επηρεάσει τις επόμενες γενιές.
Πάνω σε αυτήν την λογική και μελετώντας την δουλειά 10 σύγχρονων φωτογράφων είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ποιά ήταν τα κίνητρα τους και με ποιό τρόπο προσέγγισαν τις θεματικές που επέλεξαν. Πως καινοτόμησαν, ποια ήταν η επιρροή τους και για ποιό λόγο τελικά έχουν μείνει στην ιστορία της φωτογραφίας.

Πληροφοριες

Τμήματα Προχωρημένων

Θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό. Φωτογραφική μηχανή SLR η DSLR.

Χημικά για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών παρέχονται από την stereosis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου (b. Θεσσαλονίκη 1967) σπούδασε Φυσική και Μαθηματικά (B.A. Macalester College, St.Paul Minnesota) https://www.macalester.edu, έχει Core Degree στην ασιατική φιλοσοφία (Macalester College) και μεταπτυχιακό MA στη Φυσική (University of Minnesota) https://twin-cities.umn.edu/ . Έχει επίσης σπουδάσει φωτογραφία στο Minneapolis College of Art and Design, Minneapolis, MN http://mcad.edu/ . Παρακολούθησε δύο εργαστήρια που δόθηκαν από τον Σουηδό φωτογράφο Anders Petersen. Ένα στη Θάσο και ένα στην Καβάλα. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Φωτογραφία και διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας (αναλογικής και ψηφιακής) στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Θεσσαλονίκη και στη φωτογραφική σχολή STEREOSIS, Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σχεδιάζει και παραδίδει φωτογραφικά εργαστήρια (π.χ. Εκφραστική φωτογραφία, Η φωτογραφία ως οπτικό εργαλείο, Προσωπικές πραγματικότητες, Το γκροτέσκο στη φωτογραφία, Η σχολή φωτογραφίας του Ντίσελντορφ ” Αναζήτηση της Αντικειμενικότητας”, Ψηφιακή φωτογραφική ροή εργασίας) που διδάσκει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο πολιτιστικό κέντρο IRIS, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη.

www.dimitristriantafyllou.net

 

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΥΡΠΙΛΗ

Ξεκίνησε τη φωτογραφία το 2005 στο εργαστήρι “Stereosis” και στην συνέχεια, σπούδασε στην “Ecole de Photographie de Paris” στην Γαλλία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως επίσημος φωτογράφος σε φεστιβάλ (μουσικά και κινηματογραφικά) στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και ως βοηθος ατζέντη φωτογράφων σε πρακτορείο στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φωτογραφίας Βερόλίνου (c/o Berlin), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και στην γκαλερί Host στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Έχει διδάξει φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων φωτογραφίας στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.artemispyrpilis.com/

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis.

Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά: 2310 250223 / Stereosis.

Ποιο είναι το τυπικό μέγεθος τάξης;

Το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 μαθητές.

Ποια είναι η προθεσμία εγγραφής;

Η εγγραφή γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Εφόσον ένα μάθημα είναι ανοιχτό, οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν στα μαθήματα μόλις γίνει διαθέσιμος ο κατάλογος μαθημάτων κάθε τετραμήνου. Για να διασφαλίσετε την τοποθέτησή σας στην τάξη της επιλογής σας, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από την έγκαιρη εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τηλεφωνικά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβετε έκπτωση στα μαθήματα;

Τα μέλη του φωτογραφικό κέντρου stereosis απολαμβάνουν εκπτώσεις στα μαθήματα εκτός από πολλά άλλα αποκλειστικά προνόμια. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει πρόσθετες προσφορές σε ορισμένα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα μέλη. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος.

Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει μαθήματα για μαθητές γυμνασίου;

Ναι, προσφέρουμε μαθήματα μόνο για εφήβους. Το πρόγραμμα Teen Academy της stereosis προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια στους εφήβους να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στη φωτογραφία. Οι συναντήσεις κυμαίνονται από μαθήματα 4 εβδομάδων έως ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους

Τι είναι ένα portfolio;

Ένα portfolio αποτελείται από 10–15 εικόνες της δουλειάς σας (αποδεκτές ψηφιακές και έντυπες μορφές) που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το τρέχον επίπεδο φωτογραφικής σας ικανότητας. Αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν το φωτογραφικό κέντρο stereosis να καθορίσει ποια τάξη θα ταιριάζει καλύτερα.

Θα χρειαστεί να αγοράσω μια κάμερα για την τάξη μου;

Ναι, θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό κάμερας, Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές να δανειστούν αντί να αγοράσουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR για το Photo I. Αυτό επιτρέπει στον νέο μαθητή χρόνο και εμπειρία που απαιτείται για να λάβει την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Τι είναι οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επίπεδο επάρκειας ή τεχνικής ικανότητας που απαιτείται για τη συμμετοχή σε ένα μάθημα. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από το επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρονται και υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το είδος της εργασίας που πρέπει να γίνει στην τάξη.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Ελέγξτε τις πληροφορίες του μαθήματος στο διαδίκτυο και προσδιορίστε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το μάθημα. Εάν ναι, η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, στείλτε email στο info@stereosis.com, η τηλεφωνικά στο 2310 250223

Διαδικτυακά μαθήματα

Σημειώστε ότι η σχολή μπορεί να καταγράψει μία ή περισσότερες συνεδρίες του μαθήματος που θα παρακολουθήσετε μέσω του Zoom.
Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, εάν η συνεδρία καλύπτει λεπτομερείς τεχνικές διαδικασίες ή εάν η σχολή γνωρίζει ότι ένας ή περισσότεροι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρία.
Αυτό θα παράσχει σε όλους τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν την τάξη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά τη συνεδρία.
Τέτοιες εγγραφές δεν διατηρούνται μόνιμα, αλλά διαγράφονται από το σύστημα της stereosis εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίας.

Με την εγγραφή σας στην τάξη, συναινείτε σε τέτοιες ηχογραφήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την εγγραφή σας, συζητήστε τις επιλογές σας με τη σχολή. Οι ηχογραφήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για μονοήμερα εργαστήρια.

Με την εγγραφή μου σε ένα μάθημα, συμφωνώ με τα ακόλουθα:

Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή σε μαθήματα στα οποία παράγονται φωτογραφίες ή βίντεο από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis , εγώ, ο κάτωθι υπογεγραμμένος, χορηγώ στο «Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis» το αμετάκλητο και διαρκές δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, αναπαραγωγής και έκθεσης, όλων των, κινηματογραφικών ταινιών και ηχογραφήσεων ήχου μου, της φωνής μου, των δηλώσεών μου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου σε ή σε σχέση με τη δημοσιότητα και την εκμετάλλευση των φωτογραφιών ή των βίντεο σε οποιοδήποτε και σε όλα τα μέσα.

Δια του παρόντος απαλλάσσω την stereosis, τους διαδόχους, τους εκδοχείς και τους δικαιοδόχους της από οποιεσδήποτε αξιώσεις και απαιτήσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτήν τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, οποιωνδήποτε αξιώσεων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας, δυσφήμισης και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά ή/και περιουσιακά δικαιώματα.
Κατανοώ ότι η stereosis θα κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε διαφημιστικό, έντυπο ή διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιείται ή σε συνδυασμό με τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο.
Παραιτούμαι του δικαιώματός μου να επιθεωρήσω ή να εγκρίνω τις έτοιμες φωτογραφίες ή βίντεο ή οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό.

WANT MORE?

Εγγραφείτε στο newsletter για ενημερώσεις από το αγαπημένο σας φωτογραφικό κέντρο.