Expressive Photography and Symbolism–  

Expressive Photography and Symbolism

Προσεγγίζοντας την φωτογραφία ντοκιμαντέρ από μια πιο προσωπική και καλλιτεχνική προοπτική. Εστιάζοντας σε αυτό που είναι ιδιωτικό, οικείο και υποκειμενικό. Αφήνοντας ό, τι είναι όμορφο κατά μέρος και δίνοντας μια φωνή σε αυτό που είναι πιστευτό, σε αυτό που είναι γυμνό από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Διάρκεια – 4 συναντήσεις

Introduction to Color Photography

Εξερευνώντας την ψευδαίσθηση και τη δύναμη του χρώματος ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας αισθήσεων και ιδεών μέσα από τη φωτογραφία. Το χρώμα ως «αίσθηση» μπορεί να δώσει μια βαθιά συναισθηματική και νοητική ανταπόκριση, μερικές φορές ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζεται. Η εκμάθηση της αναγνώρισης και του ελέγχου των ιδιοσυγκρασιών και των αρμονιών μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη ενός δημιουργικού στόχου.

Διάρκεια – 5 συναντήσεις

Semiology of the photographic image

Η σημειολογία είναι ένα ερμηνευτικό εργαλείο κατανόησης και μεθόδευσης των πραγμάτων γύρω μας αλλά και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει σχέση μεταξύ έκφρασης και νοήματος. Η σημειολογία της φωτογραφικής εικόνας γεννήθηκε από την ανάγκη που έχει ο δημιουργός φωτογράφος αλλά και ο θεατής στο να καταλάβει, να εισχωρήσει στην αντικειμενική και υποκειμενική αλήθεια της ανάγνωσης των εικόνων. Μέσα από την ανάλυση φωτογραφιών γίνεται κατανοητή η καθοριστική σημασία της σημειολογίας στη νοηματοδότηση ενός φωτογραφικού έργου. Σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η θεωρία και ανάλυση να λειτουργήσουν ως κίνητρο να ενταχθεί η σημειολογική γλώσσα και στην δική μας προσωπική δουλειά.

Διάρκεια – 4 συναντήσεις

 

Creative Use of Flash

Δημιουργική χρήση του Flash

Διάρκεια – 2 συναντήσεις

 

Πληροφοριες

Θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό. Φωτογραφική μηχανή SLR η DSLR.

Χημικά για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών παρέχονται από την stereosis

Θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό. Φωτογραφική μηχανή SLR η DSLR.

Χημικά για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών παρέχονται από την stereosis

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΥΡΠΙΛΗ

Ξεκίνησε τη φωτογραφία το 2005 στο εργαστήρι “Stereosis” και στην συνέχεια, σπούδασε στην “Ecole de Photographie de Paris” στην Γαλλία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως επίσημος φωτογράφος σε φεστιβάλ (μουσικά και κινηματογραφικά) στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και ως βοηθος ατζέντη φωτογράφων σε πρακτορείο στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φωτογραφίας Βερόλίνου (c/o Berlin), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και στην γκαλερί Host στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Έχει διδάξει φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων φωτογραφίας στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.artemispyrpilis.com/

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Γιάννης Μανωλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Το 2016, αποφοίτησε από το Metropolitan College of Thessaloniki School of Architecture BA(Hons), RIBA I. Έκτοτε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας στη σχολή Stereosis School of Photography. Έχει επιμεληθεί ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ενώ ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά όπως (Kaltblut, Float, Contributor). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως το Athens Photo Festival το 2018 και το 2022, σε σημαντικούς χώρους όπως το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Μπενάκη.
To 2018, η δουλειά του επιλέχθηκε μεταξύ 277 άλλων φωτογράφων και πραγματοποίησε μία από τις δύο ατομικές εκθέσεις τις οποίες οργάνωσε το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Photobiennale 2018.
Το φωτογραφικό του έργο έχει φιλοξενηθεί στην περιοδεύουσα ομαδική έκθεση του Fotofilmic (San Francisco, Vancouver and Seoul) το 2019.
Το 2022 ο εκδοτικός οίκος The Velvet Cell εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “The Hunter, The Woman & The Hut”. 

www.giannismanolis.com

 

ΙΟΚΑΣΤΗ ΦΟΥΝΔΟΥΚΑ

Η Ιοκάστη Φουνδούκα είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και υποψήφια διδακτόρισσα  στο ίδιο τμήμα, στον τομέα της Ιστορίας της Τέχνης.
Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Σημειωτική της Oπτικής Eπικοινωνίας, από το ΔΠΜΣ «Σημειωτική, Πολιτισμός και Επικοινωνία» της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Έχει ολοκληρώσει μονοετή επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν την Πολιτιστική Διαχείριση από το ΕΚΠΑ και την Iστορία του φεμινιστικού κινήματος από το Royal Holloway, University of London. Επίσης έχει ολοκληρώσει τους κύκλους σπουδών της Stereosis, μεταξύ 2006-2009 και τα σεμινάρια portfolio reviews με τους Στράτο Καλαφάτη και Κοσμά Παυλίδη.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές φωτογραφικές και εικαστικές εκθέσεις, μεταξύ αυτών στη Photobiennale και στην Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, είναι μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του ΑΠΘ Media Semiotics Research Group, με ειδίκευση στη Σημειωτική του Φωτογραφικού Μέσου.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η Αναπαράσταση του Φύλου, η Φωτογραφική Τέχνη, η Σημειωτική και η Σύγχρονη Ιστορία.

Kosmas Pavlidis

ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο Κοσμάς Παυλίδης γεννήθηκε (1978) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι συνιδρυτής του φωτογραφικού κέντρου Stereosis. Διδάσκει σύγχρονη φωτογραφία τα τελευταία 15 έτη και έχει επιμεληθεί αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, προβολές και εκδόσεις. Επιπλέον, επιλέχθηκε ως κριτής του διεθνούς κύρους φεστιβάλ φωτογραφίας FOTOFILMIC 17 (Vancouver, Los Angeles, Paris).

Παράλληλα η δουλειά του έχει προβληθεί σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, όπως το Athens Photo Festival 2017, την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2017, το Medphoto 2016, την Photobiennale VII Logos 2014, και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε σημαντικούς χώρους τέχνης, όπως το Museo de Bogotá, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το Μουσείο Μπενάκη, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και σε διάφορες γκαλερί στην Ευρώπη.

https://www.kosmaspavlidis.com/

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis.

Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά: 2310 250223 / Stereosis.

Ποιο είναι το τυπικό μέγεθος τάξης;

Το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 μαθητές.

Ποια είναι η προθεσμία εγγραφής;

Η εγγραφή γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Εφόσον ένα μάθημα είναι ανοιχτό, οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν στα μαθήματα μόλις γίνει διαθέσιμος ο κατάλογος μαθημάτων κάθε τετραμήνου. Για να διασφαλίσετε την τοποθέτησή σας στην τάξη της επιλογής σας, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από την έγκαιρη εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τηλεφωνικά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβετε έκπτωση στα μαθήματα;

Τα μέλη του φωτογραφικό κέντρου stereosis απολαμβάνουν εκπτώσεις στα μαθήματα εκτός από πολλά άλλα αποκλειστικά προνόμια. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει πρόσθετες προσφορές σε ορισμένα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα μέλη. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος.

Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει μαθήματα για μαθητές γυμνασίου;

Ναι, προσφέρουμε μαθήματα μόνο για εφήβους. Το πρόγραμμα Teen Academy της stereosis προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια στους εφήβους να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στη φωτογραφία. Οι συναντήσεις κυμαίνονται από μαθήματα 4 εβδομάδων έως ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους

Τι είναι ένα portfolio;

Ένα portfolio αποτελείται από 10–15 εικόνες της δουλειάς σας (αποδεκτές ψηφιακές και έντυπες μορφές) που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το τρέχον επίπεδο φωτογραφικής σας ικανότητας. Αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν το φωτογραφικό κέντρο stereosis να καθορίσει ποια τάξη θα ταιριάζει καλύτερα.

Θα χρειαστεί να αγοράσω μια κάμερα για την τάξη μου;

Ναι, θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό κάμερας, Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές να δανειστούν αντί να αγοράσουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR για το Photo I. Αυτό επιτρέπει στον νέο μαθητή χρόνο και εμπειρία που απαιτείται για να λάβει την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Τι είναι οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επίπεδο επάρκειας ή τεχνικής ικανότητας που απαιτείται για τη συμμετοχή σε ένα μάθημα. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από το επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρονται και υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το είδος της εργασίας που πρέπει να γίνει στην τάξη.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Ελέγξτε τις πληροφορίες του μαθήματος στο διαδίκτυο και προσδιορίστε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το μάθημα. Εάν ναι, η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, στείλτε email στο info@stereosis.com, η τηλεφωνικά στο 2310 250223

Διαδικτυακά μαθήματα

Σημειώστε ότι η σχολή μπορεί να καταγράψει μία ή περισσότερες συνεδρίες του μαθήματος που θα παρακολουθήσετε μέσω του Zoom.
Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, εάν η συνεδρία καλύπτει λεπτομερείς τεχνικές διαδικασίες ή εάν η σχολή γνωρίζει ότι ένας ή περισσότεροι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρία.
Αυτό θα παράσχει σε όλους τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν την τάξη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά τη συνεδρία.
Τέτοιες εγγραφές δεν διατηρούνται μόνιμα, αλλά διαγράφονται από το σύστημα της stereosis εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίας.

Με την εγγραφή σας στην τάξη, συναινείτε σε τέτοιες ηχογραφήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την εγγραφή σας, συζητήστε τις επιλογές σας με τη σχολή. Οι ηχογραφήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για μονοήμερα εργαστήρια.

Με την εγγραφή μου σε ένα μάθημα, συμφωνώ με τα ακόλουθα:

Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή σε μαθήματα στα οποία παράγονται φωτογραφίες ή βίντεο από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis , εγώ, ο κάτωθι υπογεγραμμένος, χορηγώ στο «Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis» το αμετάκλητο και διαρκές δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, αναπαραγωγής και έκθεσης, όλων των, κινηματογραφικών ταινιών και ηχογραφήσεων ήχου μου, της φωνής μου, των δηλώσεών μου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου σε ή σε σχέση με τη δημοσιότητα και την εκμετάλλευση των φωτογραφιών ή των βίντεο σε οποιοδήποτε και σε όλα τα μέσα.

Δια του παρόντος απαλλάσσω την stereosis, τους διαδόχους, τους εκδοχείς και τους δικαιοδόχους της από οποιεσδήποτε αξιώσεις και απαιτήσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτήν τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, οποιωνδήποτε αξιώσεων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας, δυσφήμισης και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά ή/και περιουσιακά δικαιώματα.
Κατανοώ ότι η stereosis θα κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε διαφημιστικό, έντυπο ή διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιείται ή σε συνδυασμό με τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο.
Παραιτούμαι του δικαιώματός μου να επιθεωρήσω ή να εγκρίνω τις έτοιμες φωτογραφίες ή βίντεο ή οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό.

WANT MORE?

Εγγραφείτε στο newsletter για ενημερώσεις από το αγαπημένο σας φωτογραφικό κέντρο.