-Applied Photography- 

Οι συμμετέχοντες  σε αυτό το σεμινάριο έρχονται σε επαφή με τις εφαρμογές του φωτογραφικού επαγγέλματος.
Διδάσκονται και αναλύονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά οι απαιτήσεις διαφόρων ειδών φωτογραφίας, ενδεικτικά φωτογραφία Studio, νυχτερινή φωτογραφία, αρχιτεκτονική, ταξιδιωτική, διεύθυνση φωτογραφίας στον κινηματογράφος κ.α.

Επίσης κατα την διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές αρχές λειτουργίας ενός φωτογραφικού στούντιο, του τεχνητού φωτισμού για φωτογραφία πορτραίτου και για διαφημιστική φωτογραφία.
 
Στην διάρκεια του φωτογραφικού αυτού κύκλου θα υπάρξει η δυνατότητα για τον κάθε ένα συμμετέχοντα να φωτογραφίσει με τους βασικούς τεχνητούς φωτισμούς καθώς επίσης και να χρησιμοποιήσει ατομικά το φωτογραφικό στούντιο εκτός ωρών μαθήματος.

*Καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες οφείλουν να μελετήσουν μια φωτογραφική εργασία ( project ) σε ένα θέμα της επιλογής τους και να το παρουσιάσουν στο τέλος του σεμιναρίου.

 

Πληροφοριες

Τμήματα Αρχάριων +

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την χρήση αναλογικών ή ψηφιακών μηχανών, και να γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές της φωτογραφίας 
(ταχύτητα, διάφραγμα, ISO, εξισορρόπηση λευκού και φωτομέτρηση.)
Επίσης να είναι εξοικειωμένοι με βασικές αρχές επεξεργασίας εικόνας σε υπολογιστή

Θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό. Φωτογραφική μηχανή SLR η DSLR.
Χημικά για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών παρέχονται από την stereosis
Φωτογραφικά. χαρτιά παρέχονται μόνο στην διαδικασία της εκμάθησης
Παρέχεται φωτογραφικός εξοπλισμός για χρήση studio ( Backdrops Flash Units, Still life table. etc)

Emmanouil Papadopoulos

EΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΧΛΟΗ ΠΙΣΣΑ

Γεννήθηκε το 1985 στην Λάρισα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στα πολυμέσα video – φωτογραφία το 2009. Παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές φωτογραφίας  (2007-2009) στην σχολή  φωτογραφίας Stereosis. Με την φωτογραφική της δουλειά έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, η δουλειά της έχει εκτεθεί σε μουσεία, gallery  και έχει επιλεχθεί να συμμετάσχει σε φωτογραφικά δρώμενα όπως στην Biennale νέων καλλιτεχνών – 15th Biennale De La Mediterranée και στην Photobiennale Thessaloniki (2012). Από το 2009 ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην Θεσσαλονίκη.

EXHIBITIONS :

2007 : ON VIEW 3 – Stereosis Group Exhibition
2007 : “Couples” in collaboration with Northern Hellenic Psychoanalytical Society
2008 : ON VIEW 4 – Stereosis Group Exhibition
2009 :  “Art Is Hard” – Block 33 exhibition space, Thessaloniki
2009 : ON VIEW 5 – Stereosis Group Exhibition
2011 : “Faces” – Group Exhibition , Thessaloniki
2011 : SYMBIOSIS 15th De La Mediterranée, Thessaloniki
2011 : EXPOSURE Photography – Artists Wanted – Aperture Gallery NY
2013 : “Ordet” – Photobiennale , Thessaloniki
2014 :  Logos – Photobiennale, projection, Water supply museum, Thessaloniki
2013 : EXPOSURE Photography – Artists Wanted – Aperture Gallery NY
2016 : Contacts in the City – Caravan Project, Port of Thessaloniki
2017 : UniverCity 90 years of A.U.Th.

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis.

Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά: 2310 250223 / Stereosis.

Ποιο είναι το τυπικό μέγεθος τάξης;

Το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 μαθητές.

Ποια είναι η προθεσμία εγγραφής;

Η εγγραφή γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Εφόσον ένα μάθημα είναι ανοιχτό, οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν στα μαθήματα μόλις γίνει διαθέσιμος ο κατάλογος μαθημάτων κάθε τετραμήνου. Για να διασφαλίσετε την τοποθέτησή σας στην τάξη της επιλογής σας, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από την έγκαιρη εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τηλεφωνικά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβετε έκπτωση στα μαθήματα;

Τα μέλη του φωτογραφικό κέντρου stereosis απολαμβάνουν εκπτώσεις στα μαθήματα εκτός από πολλά άλλα αποκλειστικά προνόμια. Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει πρόσθετες προσφορές σε ορισμένα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα μέλη. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος.

Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προσφέρει μαθήματα για μαθητές γυμνασίου;

Ναι, προσφέρουμε μαθήματα μόνο για εφήβους. Το πρόγραμμα Teen Academy της stereosis προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια στους εφήβους να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στη φωτογραφία. Οι συναντήσεις κυμαίνονται από μαθήματα 4 εβδομάδων έως ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους

Τι είναι ένα portfolio;

Ένα portfolio αποτελείται από 10–15 εικόνες της δουλειάς σας (αποδεκτές ψηφιακές και έντυπες μορφές) που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το τρέχον επίπεδο φωτογραφικής σας ικανότητας. Αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν το φωτογραφικό κέντρο stereosis να καθορίσει ποια τάξη θα ταιριάζει καλύτερα.

Θα χρειαστεί να αγοράσω μια κάμερα για την τάξη μου;

Ναι, θα χρειαστείτε τον δικό σας εξοπλισμό κάμερας, Το φωτογραφικό κέντρο stereosis προτείνει στους μαθητές να δανειστούν αντί να αγοράσουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR για το Photo I. Αυτό επιτρέπει στον νέο μαθητή χρόνο και εμπειρία που απαιτείται για να λάβει την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Τι είναι οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επίπεδο επάρκειας ή τεχνικής ικανότητας που απαιτείται για τη συμμετοχή σε ένα μάθημα. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από το επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρονται και υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το είδος της εργασίας που πρέπει να γίνει στην τάξη.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Ελέγξτε τις πληροφορίες του μαθήματος στο διαδίκτυο και προσδιορίστε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το μάθημα. Εάν ναι, η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, στείλτε email στο info@stereosis.com, η τηλεφωνικά στο 2310 250223

Διαδικτυακά μαθήματα

Σημειώστε ότι η σχολή μπορεί να καταγράψει μία ή περισσότερες συνεδρίες του μαθήματος που θα παρακολουθήσετε μέσω του Zoom.
Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, εάν η συνεδρία καλύπτει λεπτομερείς τεχνικές διαδικασίες ή εάν η σχολή γνωρίζει ότι ένας ή περισσότεροι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρία.
Αυτό θα παράσχει σε όλους τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν την τάξη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά τη συνεδρία.
Τέτοιες εγγραφές δεν διατηρούνται μόνιμα, αλλά διαγράφονται από το σύστημα της stereosis εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίας.

Με την εγγραφή σας στην τάξη, συναινείτε σε τέτοιες ηχογραφήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την εγγραφή σας, συζητήστε τις επιλογές σας με τη σχολή. Οι ηχογραφήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για μονοήμερα εργαστήρια.

Με την εγγραφή μου σε ένα μάθημα, συμφωνώ με τα ακόλουθα:

Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή σε μαθήματα στα οποία παράγονται φωτογραφίες ή βίντεο από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis , εγώ, ο κάτωθι υπογεγραμμένος, χορηγώ στο «Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis» το αμετάκλητο και διαρκές δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, αναπαραγωγής και έκθεσης, όλων των, κινηματογραφικών ταινιών και ηχογραφήσεων ήχου μου, της φωνής μου, των δηλώσεών μου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου σε ή σε σχέση με τη δημοσιότητα και την εκμετάλλευση των φωτογραφιών ή των βίντεο σε οποιοδήποτε και σε όλα τα μέσα.

Δια του παρόντος απαλλάσσω την stereosis, τους διαδόχους, τους εκδοχείς και τους δικαιοδόχους της από οποιεσδήποτε αξιώσεις και απαιτήσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτήν τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, οποιωνδήποτε αξιώσεων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας, δυσφήμισης και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά ή/και περιουσιακά δικαιώματα.
Κατανοώ ότι η stereosis θα κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε διαφημιστικό, έντυπο ή διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιείται ή σε συνδυασμό με τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο.
Παραιτούμαι του δικαιώματός μου να επιθεωρήσω ή να εγκρίνω τις έτοιμες φωτογραφίες ή βίντεο ή οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό.

WANT MORE?

Εγγραφείτε στο newsletter για ενημερώσεις από το αγαπημένο σας φωτογραφικό κέντρο.