Παρουσίαση Φωτογραφικού Βιβλίου Artemis Pyrpilis

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ΝΕΤΤΕ της φωτογράφου Άρτεμις Πυρπύλη στις εκδόσεις punto e basta την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00.

To NETTE είναι ένα βαθιά προσωπικό βιβλίο, ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Το 2019, η Άρτεμις Πυρπύλη επισκέπτεται για πρώτη φορά το πατρικό σπίτι της γιαγιάς της, 7 χρόνια μετά τον θάνατο της. Ψάχνοντας στα δωμάτια, τα συρτάρια και τα κουτιά, ανακαλύπτει το νεαρό κορίτσι που ήταν στην δεκαετία του ’40 και το παρατσούκλι Nette που της είχαν δώσει. Η Nette ήταν χαρούμενη, κάπνιζε, έκανε γυμναστική και γελούσε με τις φίλες της.

Το έργο αυτό είναι σαν ένα φυτολόγιο, στο οποίο είναι καρφιτσωμένα τα όνειρα, η ξεγνοιασιά και η ελευθερία ολόκληρης της νιότης. Μια νιότη, εγκλωβισμένη σε κουτιά, σε ένα σπίτι γεμάτο αντικείμενα φορτωμένα με αμηχανία. Αντικείμενα γεμάτα αναμνήσεις για την ίδια, που συνεχίζουν τη «ζωή» τους παρά την απουσία της. Η Άρτεμις Πυρπύλη επανερμηνεύει αρχειακές φωτογραφίες, επανεξετάζει προσωπικά αντικείμενα, έρχεται πολύ κοντά τους και αποκαλύπτει υφές. Το NETTE είναι ένα διακριτικό και σιωπηλό βιβλίο το οποίο όμως λέει πολλά.

Η Άρτεμις Πυρπύλη (1987) είναι ελληνογαλλίδα φωτογράφος.

Σπούδασε φωτογραφία στην Ελλάδα, στην συνέχεια στο Παρίσι και αφού εργάστηκε εκεί, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα το 2013. Η απτότητα και το χρώμα είναι τα κύρια αφηγηματικά στοιχεία στην φωτογραφία της και το φωτογραφικό βιβλίο έχει σημαντική θέση στη φωτογραφική της προσέγγιση. Ζει στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει σημειολογία της φωτογραφίας και σύγχρονη φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis καθώς και φωτογραφία σε έφηβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα δουλεύει πάνω σε προσωπικά πρότζεκτ. Το NETTE είναι το πρώτο της δημοσιευμένο φωτογραφικό βιβλίο.

Το NETTE είναι το 3ο βιβλίο των γαλλικών εκδόσεων punto e basta. Μετά το OLOP NORTIC et autres ginoteries και το RAIE BUS, στο NETTE η Άρτεμις Πυρπύλη εξερευνά το παρελθόν και ανασυνθέτει τα θραύσματα μιας ολόκληρης ζωής.

Η παρουσίαση θα γίνει με παρουσία της φωτογράφου και της εκδότριας .

Το βιβλίο θα διατείθεται προς πώληση μετά την παρουσίαση.

ΝΕΤΤΕ
Εκδόσεις punto e basta
48 σελίδες
Εκτύπωση offset
Χειροποίητη εξώραφη βιβλιοδεσία
500 αντίτυπα εκ των οποίων 50 ειδική έκδοση*
ISBN 978-2-9572757-2-4

*Η ειδική έκδοση περιλαμβάνει ένα αριθμημένο και υπογεγγραμένο φωτογραφικό τύπωμα 16x21cm σε αρχειακό ματ χαρτί Hahnemühle Photo Rag® 188 gsm μαζί με αριθμημένο και υπογεγγραμένο πιστοποιητικό γνησιότητας του τυπώματος.

25 € η απλή έκδοση

70 € η ειδική έκδοση

Είσοδος ελεύθερη

Για την είσοδο θα χρειαστεί να επιδείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών και άνω ή αρνητικό rapid test.

Απαραίτητη η μασκά εντός του εκθεσιακού χώρου.

www.artemispyrpilis.com

www.editions-puntoebasta.com

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.