Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis ξεκινάει μια σειρά απο διήμερα σεμινάρια διαφορετικών θεματικών πάνω στην φωτογραφία.

Το σαββατοκύριακο 23&24 Απριλίου διοργανώνει weekend seminar με θέμα το Polaroid και την σύγχρονη στιγμιαία φωτογραφία!

Το σεμινάριο θα αποτελείται απο 2 μέρη. Στόχος του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια σφαιρική γνώση για την ιστορία, την τεχνική, τα είδη φωτογραφικών μέσων και στιγμιαίων φίλμ καθώς επίσης και την εφαρμογή της Polaroid στην τέχνη μέσα απο το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών.  Στο πρακτικό κομμάτι, αυτό της φωτογράφησης, θα δωθούν οδηγίες για τη σωστή χρήση του μέσου και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε εναλλακτικές μορφές παρουσίασης των φωτογραφιών.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου θα ζητηθεί απο τους συμμετέχοντες να φωτογραφίσουν σε θεματικές ενότητες πάνω σε ένα φιλμ impossible ή fuji της αρεσκείας τους. Την δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στις εικόνες που παράχθηκαν και την προσέγγιση του κάθε συμμετέχοντα, οι εικόνες στη συνέχεια θα αναρτηθούν στον εκθεσιακό μας χώρο και θα δημιουργήσουν μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό για 15 μέρες.

Εισηγήτρια: Χλόη Πίσσα

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Σάββατο 23|04

11:00 Εγγραφές
11:30 Έναρξη σεμιναρίου –
16:00 Συζήτηση – Επιλογή Θεματικών
17:00 Λήψεις με Instant Films

Κυριακή 24|04

12:00 Συνάντηση
12:30 Τεχνική Polaroid Transfer
14:00 Photo Editing
16:00 Στήσιμο Έκθεσης
20:00 Εγκαίνια Έκθεσης

FAQ

Χρειάζεται να έχω μηχανή για το σεμινάριο?

Θα ήταν ιδανικό να έρθετε με την δική σας μηχανή Polaroid ή Fuji έτσι ώστε να έχετε την ευελιξία για την χρήση της και για να σας δωθούν πληροφοριες πάνω στο δικό σας μέσο. Σε περίπτωση που θέλετε να λαβετε μέρος και δεν έχετε μηχανή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δωθεί μια μηχανή για το διήμερο.

Χρειάζεται να έχω φιλμ για το σεμινάριο?

Για την διεξαγωγή του πρακτικού κομματιού είναι απαραίτητη η χρήση ενός πακέτου φίλμ. Στον χώρο θα έχουμε κάποια φίλμ προς πώληση σε περίπτωση που δεν εχετε προμηθευτεί κάποιο.

Ποιό είναι το κόστος του σεμιναρίου?

Το σεμινάριο κοστίζει 25 ευρώ.

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στο σεμινάριο ?

Δηλώνετε συμμετοχή καλώντας στο 2310250223 ή έρχεστε στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis – Ζευξιδος 3 τουλάχιστον 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Μπορώ να πάρω τις φωτογραφίες που θα έχω βγάλει?

Οι φωτογραφίες ανήκουν στους συμμετέχοντες, μετά την λήξη της έκθεσης μπορούν να έρθουν να τις παραλάβουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *